Kladdkaka i glas med hallon och vaniljgrädde

(null)(null)Ingredienser till kladdkakan: 
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker 
  • 3/4 dl kakao 
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 1 krm salt 
  • Kokos eller ströbröd till att brö formen med. 
Tillbehör:
Vispad grädde + vaniljsocker, efter smak ( cirka 2 dl grädde för 4 personer + 1/2 tsk vaniljsocker) 
Mörk choklad, riven eller hackad 
Hallon 

Hur man gör: 
  1. Börja med att sätt på ugnen på 200 grader. 
  2. Smält sedan allt smör i mikron eller i en kastrull. 
  3. Knäck äggen och rör sedan ner strösockret i en bunke. 
  4. Rör ner de torra ingredienser, och tillsätt till sist ner det smälta smöret.
  5. Rör tills det har blivit en jämn smet. 
  6. Häll ner smeten i en bröad och smörad form. 
  7. Ställ in i ugnen i cirka 10 - 15 minuter (beroende på ugn, vi har alla olika effekt på våra ugnar) 
  8. Ta ut kakan och låt svalna helt.
  9. Efter kakan har svalnat, drar du isär kakan och preppa  dina serveringsglas genom att varva hallon, kladdkaka och vanlijgrädde. Avsluta till sist med den hackade eller rivna choklad. Jag hade även en liten chokladbit på. 
  10. Servera och njut!
Egentligen är det bara en kladdkaka med grädde och hallon, men det blir så mycket roligare att piffa upp den lite eller hur? Receptet kommer ifrån http://https://catarinakonig.elle.s 
Så tack så mycket för receptet! 





Kommentera här: