Saftig banankaka

(null)Ingredienser:
  • 1 dl strösocker 
  • 2 dl florsocker 
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna bananer 
  • 2 ägg 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 0,5 tsk malen kanel 
  • 0,5 tsk malen ingefära
  •  (jag tillsätte också lite kardemumma i typ 2 tsk) 
  • Smör och ströbröd till formen.
Hur man gör:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  2. Vispa florsocker, strösocker och smör krämigt och poröst.
  3. Mixa ihop bananen och blanda till smeten, tillsätt ägget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. 
  5. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kanter. 
  6. Häll ner smeten, och ställ in i mitten av ugnen (cirka 30 - 35 minuter) 
  7. Ta ut kakan låt svalna, och njut 
Hoppas ni gillade receptet, receptet kommer ifrån Leila bakar. Banankaka gick super snabbt, det enda som tar långt tid är att den behöver stå i ugnen. Fast då kan man ju hitta på något annat, till exempel diska (eller inte Hahah) så rekommenderar starkt, glöm inte att gå in och kolla leilas recept! 
Det jag tog bort ifrån receptet var valnötterna för jag ville inte ha det i kakan. 


Kommentera här: