Salta karamell cookies


100 g smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker (jag hade mörkt muscovadosocker)
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
3,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,25 vanligt salt
1 dl små fudgtärningar
Cirka 0,5-1 tsk flingsalt att sprinkla ovan på kakorna.
Hur man gör
- Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
- Bryn smöret på medelvärme. Det är klart när det har bubblat och fräst, ett vitt skum har stigit och ljudet försvunnit.
- När det har brynt klart häller du det direkt i en skål, för annars bränns det fast.
- Blanda strösocker, muscovadosocker, vaniljextrakt och det brynta smöret i en bunke. Vispa med en elvisp eller en bakmaskin i cirka 2-3 minuter.
- Blanda ner äggen och vispa ytterligare i 2-3 minuter.
- Blanda sedan i mjölet, bikarbonaten, bakpulvret och saltet i smeten.
- När det har blivit en smet, slutar du blanda med en elvisp/bakmaskinen och blandar istället med en slev.
- Rör sedan ner fudgebitarna i smeten.
- Om smeten är för kladdig kan du ställa in den i kylskåpet i cirka 30 minuter.
- Rulla degen till bollar, beroende hur stora du vill ha den.
- Lägg bollarna på en plåt, cirka 6 bollar på varje.
- Ställ in i ugnen i cirka 13 minuter.
- Ta ut kakorna låt kakorna stå kvar på plåten i cirka 20 minuter. För då efterbakas kakorna lite av värmen som är kvar i dem.
- Sprinkla lite flingsalt över dem och sedan njut!
Det blir cirka 12 kakor, men dem blir super goda. Hoppas ni gillade receptet, receptet kommer ifrån http://baraenkakatillså gå gärna in där och titta ☺️ kakorna får 8/10