Salta karamell cookies

(null)(null)Ingredienser 
100 g smör 
1 dl strösocker 
1 dl ljust muscovadosocker (jag hade mörkt muscovadosocker)
1 tsk vaniljextrakt 
1 ägg
3,25 dl vetemjöl 
0,5 tsk bakpulver 
0,5 tsk bikarbonat 
0,25 vanligt salt 
1 dl små fudgtärningar 
Cirka 0,5-1 tsk flingsalt att sprinkla ovan på kakorna. 

Hur man gör
  1. Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. 
  2. Bryn smöret på medelvärme. Det är klart när det har bubblat och fräst, ett vitt skum har stigit och ljudet försvunnit. 
  3. När det har brynt klart häller du det direkt i en skål, för annars bränns det fast.
  4. Blanda strösocker, muscovadosocker, vaniljextrakt och det brynta smöret i en bunke. Vispa med en elvisp eller en bakmaskin i cirka 2-3 minuter.
  5. Blanda ner äggen och vispa ytterligare i 2-3 minuter.
  6. Blanda sedan i mjölet, bikarbonaten, bakpulvret och saltet i smeten.
  7. När det har blivit en smet, slutar du blanda med en elvisp/bakmaskinen och blandar istället med en slev.
  8. Rör sedan ner fudgebitarna i smeten. 
  9. Om smeten är för kladdig kan du ställa in den i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  10. Rulla degen till bollar, beroende hur stora du vill ha den. 
  11. Lägg bollarna på en plåt, cirka 6 bollar på varje. 
  12. Ställ in i ugnen i cirka 13 minuter.
  13. Ta ut kakorna låt kakorna stå kvar på plåten i cirka 20 minuter. För då efterbakas kakorna lite av värmen som är kvar i dem. 
  14. Sprinkla lite flingsalt över dem och sedan njut!

Det blir cirka 12 kakor, men dem blir super goda. Hoppas ni gillade receptet, receptet kommer ifrån http://baraenkakatillså gå gärna in där och titta ☺️ kakorna får 8/10