Kladdiga kladdkaksmuffins


- 2 ägg
- 3 dl strösocker (jag brukar ha i två dl strösocker)
- 100g smör
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- Bakchoklad (jag använde ljus choklad)
Hur man gör
- Börja med att sätta på ugnen på 200 grader
- Sedan smälter du smöret i mikron eller på låg värme i en kastrull.
- Vispa ägg och socker pösigt, häll sedan ner smöret.
- Blanda ner alla torra ingredienser i äggsmeten.
- Om det blir klumpar, använd elvisp.
- Lägg ut muffinsformar på en plåt, och häll i smeten. Så det blir halv fulla.
- Tryck ner en ruta choklad i varje muffins.
- Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter (beroende hur kladdiga muffins du vill ha)
- Servera med glass eller ät som den är.
Det här är en muffins som går lätt att baka, och inte så komplicerad. Blir verkligen super gott.